آمینو اسید ها یا اسید های آمینه، انواع گسترده ای دارند و در ساختار پروتئین وجود دارند. به طور کلّی، هر آمینو اسید حدّاقل C2H4NO2 دارد که یک ساختار است و یک سر آن برای پیوند یگانه باز است. این ساختار به شکل زیر است:
که در اینجا R همان سر آزاد است. ساده ترین آمینو اسید گلیسین است که سر آزاد به یک هیدروژن وصل شده است. البتّه این را با گلیسیرین با فرمول شیمیایی C3H8O3 اشتباه نگیرید. یک نوع آمینو اسید دیگر نیز به نام آلانین وجود دارد که به سر آزاد CH3 وصل شده است. پروتئین ها نیز از چند رشته ی صاف و مارپیچ از آمینو اسید ها تشکیل شده اند. البته آمینو اسید ها می توانند به صورت دیگری هم باشند؛ در آن صورت H قسمت OH برداشته می شود و کربن با یکی از اکسیژن ها پیوند دوگانه و با دیگری پیوند یگانه ایجاد می کند که اکسیژنی که پیوند یگانه با کربن دارد، دارای بار منفی می شود و هیدروژن برداشته شده به N می چسبد و N دارای چهار پیوند می شود؛ پس بار نیتروژن مثبت می شود و منفی بودن اکسیژن را جبران می کند. نام آمینو اسید به خاطر NH2 سر آن است و ریشه ی آن به آمونیاک NH3 و آمونیوم NH4+ بر می گردد.
مطالب شیمی خوب و عالی هستن خسته نباشی استاد
عالییییییی
خدا یارت
مطالب شیمی مطالعه کردم جالب توضیح داده شده
لایک
درود بر شما عالی بود
بسیار عالی.