شوق دانایی

یادگیری را رها نکنیم...

شوق دانایی

یادگیری را رها نکنیم...

آمینو اسید ها

آمینو اسید ها یا اسید های آمینه، انواع گسترده ای دارند و در ساختار پروتئین وجود دارند. به طور کلّی، هر آمینو اسید حدّاقل C2H4NO2 دارد که یک ساختار است و یک سر آن برای پیوند یگانه باز است. این ساختار به شکل زیر است:

که در اینجا R همان سر آزاد است. ساده ترین آمینو اسید گلیسین است که سر آزاد به یک هیدروژن وصل شده است. البتّه این را با گلیسیرین با فرمول شیمیایی C3H8O3 اشتباه نگیرید. یک نوع آمینو اسید دیگر نیز به نام آلانین وجود دارد که به سر آزاد CH3 وصل شده است. پروتئین ها نیز از چند رشته ی صاف و مارپیچ از آمینو اسید ها تشکیل شده اند. البته آمینو اسید ها می توانند به صورت دیگری هم باشند؛ در آن صورت H قسمت OH برداشته می شود و کربن با یکی از اکسیژن ها پیوند دوگانه و با دیگری پیوند یگانه ایجاد می کند که اکسیژنی که پیوند یگانه با کربن دارد، دارای بار منفی می شود و هیدروژن برداشته شده به N می چسبد و N دارای چهار پیوند می شود؛ پس بار نیتروژن مثبت می شود و منفی بودن اکسیژن را جبران می کند. نام آمینو اسید به خاطر NH2 سر آن است و ریشه ی آن به آمونیاک NH3 و آمونیوم NH4+ بر می گردد.

نظرات 6 + ارسال نظر
امامی سه‌شنبه 22 آذر 1401 ساعت 12:54

مطالب شیمی خوب و عالی هستن خسته نباشی استاد

شیرزادی یکشنبه 17 مهر 1401 ساعت 12:17

عالییییییی

جوادی شنبه 27 فروردین 1401 ساعت 12:15

خدا یارت

ساحدی شنبه 11 دی 1400 ساعت 20:28

مطالب شیمی مطالعه کردم جالب توضیح داده شده
لایک

امید دوشنبه 10 آبان 1400 ساعت 02:39

درود بر شما عالی بود

ناشناس چهارشنبه 21 بهمن 1394 ساعت 12:57

بسیار عالی.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد